Разговарям с всички политически партии основно за необходимостта от конституционни промени, заяви

...
Разговарям с всички политически партии основно за необходимостта от конституционни промени, заяви
Коментари Харесай

Славов: Механизмът за освобождаване на главния прокурор не трябва да е зависим от временни мнозинства във ВСС

Разговарям с всички политически партии основно за нуждата от конституционни промени, съобщи пред публицисти в Народното събрание министърът на правораздаването Атанас Славов.

Той беседва с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски в постройката на Народното събрание.

Според министъра в този развой би трябвало да вземат участие всички. Очевидно и процедурата, на която през вчерашния ден всички станахте очевидци във Висшия правосъден съвет, се нуждае от напълно друга идея, счита Славов. По думите му трябва да има механизъм за освобождение на основния прокурор, който да не е подвластен от някакви краткотрайни болшинства в Съвета, да е ясно написано на конституционно и на законодателно равнище и това са тематики на техния диалог.  
 
Нашата групировка води диалози и с ГЕРБ, и с Движение за права и свободи, имам вяра - и с другите политически партии, с цел да има болшинство за сериозна конституционна промяна, посочи Славов в отговор на въпрос. Той добави, че непосредствената му работа в Министерството на правораздаването е да завърши започнатата процедура по отношение на настояването за отстраняването на Иван Гешев. Вчера видяхте в границите на 14 часа при съблюдаване на всички процесуални условия, при уважаване правото на отбрана, при допускане на съвсем всички доказателствени претенции, разпит на очевидци, че бяха дадени всички благоприятни условия на основния прокурор и на неговия бранител да отстояват своята теза, сподели министърът и разясни, че задачата му е да бъдат обезпечено неутрално, независимо, обективно произвеждане, в което истината да спечелва. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР